Doorbraak in cosmetica: Dit is waarom de Silky Organic Recover Box zo uniek is

UNIEKE PH-WAARDE, GEEFT BACTERIËN GEEN KANS

De producten uit de Medical Collection zijn de enige in Nederland ontwikkelde huidverzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor de behandeling bij chemotherapie en intensieve medicatie en zijn zelfs specifiek in te zetten bij bestraling. De door IK Skin ontwikkelde producten zorgen dat de pH waarde van de huid (5,5) en de huidflora in optimale balans komen. Hierdoor voorkomen ze uitdroging en irritatie. Daarnaast worden de slechte bacteriën gedood en de goede bacteriën krijgen de ruimte. Het is dus belangrijk om de pH-waarde in goed balans te houden. Hoe hoger de pH-waarde des te droger, doffer en sneller geïrriteerd de huid is. En dat wil je bij chemotherapie en bestraling juist voorkomen.

SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR DE ZWAAR BELASTTE HUID

IK Skin Perfection heeft bij de ontwikkeling van de Medical Collection gekeken naar de strikte voorwaarden waaraan deze producten moeten voldoen. Alle producten zijn voorzien van het NO-label en bevatten geen huidbelastende stoffen als parabenen, sulfaten, minerale oliën, geur- en kleurstoffen.

VEILIG TE GEBRUIKEN

Onze producten bevatten geen ingrediënten die op straling van bijvoorbeeld radiotherapie reageren. Denk bijvoorbeeld aan metalen – bijvoorbeeld zink – of hormoonontregelende stoffen als fyto-oestrogenen uit bijvoorbeeld aloë vera. Ook hebben wij gekozen voor een xeno-oestrogenen vrije verpakking (BPA-vrije verpakking). Wij kiezen bewust om deze specifieke stoffen in de huidverzorging te vermijden, omdat ze de behandeling kunnen verstoren of de huid kunnen beschadigen.

PERSOONLIJKE AANDACHT EN BEGELEIDING

IK Skin Perfection kiest bewust. Daarom bieden we naast producten ook persoonlijke begeleiding als IK Medical Skincare Specialist. De IK Medical Skincare Specialist heeft kennis van huidverzorging bij kanker. De gezichtsbehandelingen zijn dan ook speciaal afgestemd op jouw huid. Zij geven advies voor thuisgebruik van producten en over voeding en lifestyle bij medicatie. De Medical Skincare Specialist biedt steun op dit gebied tijdens de meest kwetsbare momenten in jouw leven

Back to Top