Gezonde huid

Onze huid is zuur

Wist je dat…

De pH-waarde van een gezonde huid 5,5 is? Vaak hoor je cosmeticamerken spreken over ‘pH-neutraal’ wat een pH-waarde van 7 (!) betekent. Hierdoor hebben dus veel verzorgingsproducten een te hoge pH-waarde, waardoor je huid uit balans raakt, je huid uitdroogt en onzuiverheden en allergenen vrij spel hebben.

Is water goed voor je huid?
Wist je dat het water in Nederland een pH-waarde heeft van 8? Je kunt je voorstellen dat veel douchen geen goede invloed heeft op je huidconditie. Veel zeep producten hebben zelfs een pH-waarde van 9! Stel je eens voor hoeveel schade je huid kan oplopen als je je huid regelmatig met alleen water en zeep wast. Het klinkt tegenstrijdig, maar water droogt je huid uit. Natuurlijk herstelt de huid zich, maar dit kan wel tot 14 uur duren. Grote kans dat je de zuurmantel van je huid voor die tijd al weer opnieuw beschadigd hebt want als je je huid twee keer per dag reinigt met water en zeep kan je huid zich niet herstellen.

IK Skin Perfection heeft producten ontwikkeld met een pH-waarde gelijk aan de pH-waarde van de huid zodat de zuurgraad van de huid in balans komt of blijft. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans en worden de huidproblemen aangepakt. Een goede pH-waarde is essentieel voor het opbouwen van een perfecte huidconditie!

Back to Top